בתי קפה, מסעדות, ברים – בישראל יש בתי עסק רבים שמספקים פרנסה למלצריות ומלצרים. מלצרות מאז ומתמיד הייתה דרך לעשות כסף קל ומהיר, אבל במאמץ לא קטן. אם אתם עוסקים במקצוע, בלוג זה נועד עבורכם – הוא יספר לכם על זכויות שאולי לא הכרתם, כמו החובה לשלם לכם ביטוח פנסיוני, דמי הבראה, פיצויי פיטורים ועוד; יסביר את מעמד הטיפים במציאות המשפטית של ימינו; וכמו כן ירחיב בנושאים כלליים שרלוונטיים לאנשים צעירים בשוק העבודה. המידע בבלוג מיועד למלצרים שמשתכרים מטיפים, בין אם באופן בלעדי או בנוסף למשכורת בסיס (לפי שעה) או השלמה. ולא מיועד למלצרים שעובדים על בסיס שכר חודשי קבוע. מלצרים שמקבלים שכר שעתי ללא טיפים, יכולים למצוא תשובות לשאלות גם בזכותון עובדים שעתיים/יומיים. אם אתם עובדים באולמות אירועים, תמצאו תשובות רבות בפורטל זכויות מלצרים ועובדי אירועים. אם אתם בני נוער שעובדים במלצרות, חלק מהזכויות המפורטות במדריך זה עשויות להיות שונות עבורכם, וכדאי שתקראו בנוסף את זכותון נוער עובד.
על חוק הטיפים – שמעתם?
החל משנת 2019, ובהתאם לפסיקת בית הדין הארצי לעבודה, חובת המעסיק לשלם לפחות שכר מינימום – אם גובה השכר הכולל את הטיפים מגיע לגובה שכר המינימום (גם אם שכר הבסיס לבדו נמוך משכר המינימום). מהטיפים נגבים תשלומים כמו לכל שכיר אחר: פנסיה (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים, לפי בחירת המלצר), מס הכנסה על פי דרגת המס בה נמצא המלצר (יש למלא טופס 101 בתחילת השנה, כדי לקבל הטבות מס) וכן דמי ביטוח לאומי. חשוב לדעת: את חלקו של המעסיק בתשלומים השונים, כמו חלקו בפנסיה וחלקו בביטוח הלאומי – אין לנכות מהטיפים, אלא אם הוסכם אחרת בחוזה בכתב.
חובת שכר המינימום חלה גם אם המלצר משתכר רק מטיפים
בחלק מבתי העסק, נהוג לשלם על פי "שכר בסיס" או "השלמה". שכר הבסיס הוא השכר שלו מוסיפים את הטיפים מהלקוחות, ואילו השלמה היא השלמת הטיפים לסכום קבוע בתום כל משמרת. במקומות אחרים – הסיכום עם המלצר הוא כי הוא ישתכר מהטיפים בלבד, בלי השלמה או שכר בסיס. אבל גם כאשר מתקבלת הסכמה מסוג זה, חובה על המעסיק לוודא שהמלצר השתכר לפחות את שכר המינימום בכל משמרת. אם בחישוב שעות העבודה שלו, המלצר לא הגיע לשכר מינימום שעתי (32.30 ₪ לשעת עבודה, נכון לשנת 2024) – יש להשלים את מה שקיבל, לשכר זה.
לסיכום, אין לשלם למלצר פחות משכר מינימום לשעה, שהינו 32.30 ₪. מכאן ש:
– שכר בסיס שעליו הסכימו המלצר והמעסיק לא יכול להיות פחות משכר המינימום.
– השלמה שעליה הסכימו המלצר והמעסיק – לא יכולה להיות לסכום שהינו פחות משכר מינימום.
– מעסיק שלא סיכם עם המלצר על השלמה או בסיס – עדיין חייב בהשלמה לשכר המינימום. יש לחשב את מה שהרוויח המלצר במשמרת, כולל הטיפים שהמעסיק מעביר אליו בסיום המשמרת, ולחלק בשעות העבודה. אם התוצאה היא פחות מ-32.30 ₪ לשעת עבודה, על המעסיק להשלים את השכר לשכר המינימום.
יש לשלם עבור התלמדות או חפיפה
התלמדות, הכשרה מקצועית והמתנה במקום העבודה נחשבים כתקופת עבודה ומחויבים בתשלום, הן במקרה שהעובד התקבל לעבודה בתום ההתלמדות והן במקרה שהוחלט לא להעסיקו. ובכלל, על כל שהות בבית העסק לצורך עבודה, המעסיק חייב לשלם -בין אם זה להתלמדות, חפיפה, סגירה, ישיבת צוות. אם לא קיים שכר שעתי מוסכם עם המלצרים משום שהם משתכרים רק מטיפים במהלך המשמרת – עדיין יש לשלם להם עבור שהות זו, בסכום שלא יפחת משכר מינימום.
מה ההבדל בין מלצרים בבית קפה או מסעדה לבין מלצרים באולמות אירועים?י
יש מספר זכויות ייחודיות עבור מלצרים באולמות אירועים, מתוקף צו ההרחבה. למשל, עובדי אולמות וגני אירועים זכאים לתשלום תוספות מעבר לשכר המינימום הקבוע בחוק. או תוספת תשלום של 50% לעובדים בחגים ועוד. את כל הזכויות ניתן למצוא בפורטל זכויות מלצרים ועובדי אירועים.
כמו כל עובד שכיר, למלצר יש זכויות גם כאשר העסקתו מגיעה לסיומה
לא ניתן לפטר את המלצר ללא הליך שימוע. את השימוע לפני פיטורים יש לערוך בפניו של המלצר, לנמק את ההחלטה ולתת למלצר הזדמנות להגיב לה. על השימוע יש להודיע בכתב, תוך מתן שהות מספקת למלצר להתכונן. אחרי השימוע, אם בכל זאת מוחלט לפטר את המלצר – חלה על המעסיק חובת ההודעה המוקדמת לפני שהפיטורים יכנסו לתוקף. יש לאפשר למלצר להמשיך לעבוד במהלכה ואורכה משתנה על פי הוותק שלו – עבור מלצרים בעלי ותק של עד שנה, משך ההודעה המוקדמת הוא יום עבור כל חודש עבודה, ואם הוותק גבוה יותר – גם תקופת ההודעה המוקדמת ארוכה יותר. אם המעסיק מתנגד להמשך עבודתו של המלצר אחרי הפיטורים, עליו לשלם לו את מה שהיה משתכר לו היה עובד בתקופת ההודעה המוקדמת.
אחרי הפיטורים, יש לוודא כי המלצר קיבל את כל הכספים המגיעים לו – פיצויי פיטורים, דמי הבראה ופדיון ימי חופשה. להרחבה על כל אלה, ראו בזכותון.
> למידע נוסף היכנסו לזכותון מלצרים בכל זכות