שנת 2021 הביאה איתה גלים חדשים של קורונה ובידודים, ואיתם בינג'ים מסורתיים מול הטלוויזיה. אחת הסדרות ש"תפסה" את הישראלים השנה היא "עוזרת בית" (באנגלית: Maid). הסדרה, שמבוססת על סיפור אמיתי, מציגה צעירה שעובדת לפרנסתה כעוזרת בית ונתקלת במעסיקים קשוחים ועבודה בתנאי ניצול קשים.
בישראל זכויות עובדות משק הבית מעוגנות בחוק ומעסיק או מעסיקה שלא מקפידים על זכויותיה של עובדת במשק הבית עשויים להיות חשופים לתביעות כספיות ופליליות הן מצד המדינה והן מצד העובדת. חשוב להכיר מה מגיע לכן ולכם כעובדות ועובדי משק בית ומהן החובות שלכם בתור מעסיקים ומעסיקות. אז בואו נפשיל שרוולים וניגש למלאכה.
מי מוגדרים כעובדי משק הבית?
עובדי משק בית הם מי שעומדים במספר קריטריונים שניתנו על ידי המוסד לביטוח לאומי. רשימת המאפיינים, ביניהם עבודה שנעשית בבית המעסיק ולא במשרד, נמצאת כאן.
מה כלול בשכר של עובדים ועובדות במשק הבית?
כל עובד בישראל, כולל עובדים ועובדות במשק בית, זכאי ששכרו לא יפחת משכר מינימום שעומד כיום על 29.12 ש"ח לשעה. עובדים ועובדות במשק בית זכאים להחזר הוצאות נסיעה למקום עבודתם. למידע נוסף כנסו לערך בנושא החזר הוצאות נסיעה. כמו כן, מעסיקים של עובדי ועובדות משק בית נדרשים לדווח עליהם לביטוח הלאומי ולשלם עבורן דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות. בכך תובטח זכאותן לתשלומי דמי פגיעה וקצבת נכות בגין תאונה בעבודה, דמי לידה, קצבת שאירים, דמי אבטלה וקצבת זיקנה (קצבת אזרח ותיק).
האם מעסיקים חייבים להפריש כספים לטובת הפנסיה של עובדי משק הבית?
בהחלט כן, מעסיקים חייבים להפריש כספים לטובת ביטוח פנסיוני מקיף לעובדים במשק הבית שלהם.
החובה להפרשת הכספים חלה לאחר השלמת 6 חודשי עבודה של העובד או העובדת אצל אותו מעסיק, אם לעובד או לעובדת לא היה ביטוח פנסיוני פעיל בעת קבלתם לעבודה אצל המעסיק. אם היה להם ביטוח פנסיוני פעיל בעת התחלת עבודתם אצל המעסיק, הם זכאים להיות מבוטחים מהיום הראשון לעבודתם, כאשר ביצוע ההפרשות בפועל יתחיל רטרואקטיבית לאחר שלושה חודשי עבודה או בתום שנת המס (המוקדם מביניהם).
המעסיקים והמעסיקות מחויבים להפקיד גם את חלקם של העובדים והעובדות במשק הבית בביטוח הפנסיוני. החל ממשכורת ינואר 2017, 6% מההפרשות ממומנים על-ידי העובדים והעובדות מתוך שכרם והיתר ממומנים על-ידי המעסיקים. למידע נוסף לחצו כאן.
שימו לב מעסיקים, יש לשאול את העובדים לאיזה גוף פנסיוני הם רוצים להפריש את הכספים ואם הם מעוניינים בקרן פנסיה או בביטוח מנהלים. במידה והעובד או העובדת לא הודיעו למעסיק אצל איזה גוף מבטח הם מעוניינים לנהל את הביטוח הפנסיוני שלהם, החובה של המעסיק עדיין קיימת והוא חייב להפריש לאחת מקרנות ברירת המחדל.
לפירוט ומידע נוסף כנסו לערך בנושא ביטוח פנסיוני לעובדים במשק בית (עוזרות בית).
האם עובדי משק הבית זכאים לחופשה שנתית?
ודאי, כל העובדים במשק בית זכאים לחופשה שנתית בין אם הם עובדים במשכורת חודשית ובין אם הם עובדים שעתיים או עובדים יומיים. חשוב להדגיש כי בימי החופשה השנתית לעובדים יש זכות לצאת לחופשה, כלומר לא להגיע לעבודה ועדיין לקבל שכר.
ומה לגבי תשלום עבור ימי החופשה הצבורים שלא נוצלו? עובדים ועובדות שלא ניצלו את כל ימי החופשה שצברו, רשאים במועד סיום ההעסקה בלבד לפדות את ימי החופשה שלא נוצלו במהלך השנה הקלנדרית שבה הסתיימה ההעסקה וב-3 השנים הקלנדריות שקדמו לה. למידע נוסף קראו בזכותון חופשה שנתית לעובדים במשק בית (עוזרות בית ומטפלים/ות).
מהן הזכויות שלי אם אני חולה ולא יכול או יכולה להגיע לבית המעסיק לעבוד?
עובדי ועובדות משק בית זכאים להיעדר מעבודתם בשל מחלה וגם כדי לטפל בבן משפחה חולה, ועל המעסיק או המעסיקה לשלם להם עבור ימים אלה דמי מחלה, בהתאם לאורך המחלה, ובהתאם למספר ימי המחלה שנצברו במהלך העבודה. חישוב ימי המחלה משתנה בהתאם לצורת ההעסקה.
למידע על אופן חישוב ימי המחלה המנוכים ממכסת ימי המחלה הצבורים ותשלום דמי המחלה ראו:
> חישוב דמי מחלה לעובד יומי או שעתי אשר עובד בכל ימי שבוע העבודה אצל אותו מעסיק.
> חישוב דמי מחלה לעובד שעתי או יומי העובד רק בחלק מימי השבוע.
> חישוב דמי מחלה לעובד שעתי או יומי אשר עובד בכל יום אצל מעסיק אחר.
> חישוב דמי מחלה לעובד במשכורת חודשית.
מה לגבי ימי חופש בחגים?
בערב החג ההיעדרות היא על חשבון העובד או העובדת, כלומר הם לא יקבלו דמי חגים אם לא יעבדו בערב החג.
במקרה שהעובד או העובדת יעדרו בערב החג והם זכאים לחופשה שנתית, הם יקבלו שכר רגיל עבור אותו יום וערב החג בו לא עבדו ייחשב כיום חופש, כלומר ישולם שכר על אותו יום וינוכה יום חופש.
ומה לגבי יום החג? עובדים במשק בית המקבלים את שכרם על בסיס חודשי יכולים להיעדר מהעבודה בחגים הנהוגים בדת שלהם, והמעסיק חייב לשלם להם שכר רגיל עבור ימי החופש שלקחו בחג.
שימו לב, עובדים ועובדות במשק בית ששכרם נקבע על בסיס תקופה קצרה יותר מחודש (למשל עובדים ועובדות בשכר שעתי או בשכר יומי) זכאים להיעדר מהעבודה בימי החג ולקבל שכר מלא עבור ימי החג שבהם נעדרו מהעבודה, בתנאי שהשלימו 3 חודשי עבודה במקום העבודה ולא ניצלו יותר מ-9 ימי חג בשנה. בנוסף, על המעסיק לשלם עבור ימים אלה את ההפרשות לביטוח הפנסיוני ואת דמי הביטוח הלאומי.
מי זכאים לגמלת הבטחת הכנסה?
מי שיש להם הכנסות הנמוכות מהסכום הקבוע בחוק, זכאים לגמלת הבטחת הכנסה.
עובדים ועובדות במשק בית 25 שעות בשבוע וכן מי שמטפלים בקשישים 20 שעות בשבוע או מטפלים ב-3 קשישים, עשויים להיות זכאים לתשלום הבטחת הכנסה ללא התייצבות בלשכת התעסוקה, אם הם עונים על שאר תנאי הזכאות לקבלת הקצבה. למידע נוסף, קראו בזכותון גמלת הבטחת הכנסה.
> קראתם עד כאן ונשארו לכם שאלות? למידע נוסף על זכויות עובדים ועובדות במשק בית היכנסו לזכותון ב"כל זכות":
זכותון עובדים במשק הבית (עוזרות בית ומטפלים/ות)