השבוע עלה לדיון מחודש אופן העסקתם של עובדי הקבלן, מתוך ניסיון לשפר את מצבם ולהטיב את תנאי העסקתם. לכן ריכזנו את כל זכויות עובדי הקבלן בפורטל אחד מקיף, כך שניתן לדעת לאילו זכויות הם זכאים ולמי ניתן לפנות במידה ולא קיבלו אותן.
לעובדי הקבלן יש זכויות והטבות שונות מעובדים המועסקים באופן ישיר. לדוגמה, משרה מלאה של עובד קבלן היא 175 שעות בחודש לעומת 186 של עובד המועסק באופן ישיר. הטבה נוספת נוגעת למספר ימי החופשה השנתיים וימי המחלה- עובד קבלן זכאי ל-11 ימי חופשה בשנה ול-24 ימי מחלה בשנה, ויכול לצבור את ימי המחלה עד ל 130 ימים סה"כ. זאת בניגוד לעובד רגיל אשר זכאי ל-18 ימי מחלה בשנה וזכאי לצבור עד 90 ימי מחלה.
עוד ניתן לראות כי עובד קבלן זכאי לביטוח פנסיוני כעבור 6 חודשים מתחילת העסקתו, אך אם כבר יש לו ביטוח פנסיוני, הוא זכאי להפרשות לפנסיה כבר מהיום הראשון, ממש כמו עובדים המועסקים בהעסקה ישירה. חשוב לדעת כי במידה והעובד בוחר ביטוח מנהלים במקום קרן פנסיה, הוא יהיה זכאי לשיעור הפרשות גבוה יותר, אך רק לאחר 9 חודשים מתחילת העסקתו.
חשוב לדעת כי לחברת כח-האדם מותר לגבות תשלום מהעובד בעבור הכשרתו בלבד ורק אם בסיום ההכשרה העובד קיבל תעודה שיכולה לשמש אותו בהמשך הדרך.
מי לא נכלל בהטבות עובדי הקבלן? עובדי קבלן מתחום המחשוב, עובדי סיעוד, עובדים המועסקים בטיפול בנכי צה"ל באגף השיקום של משרד ביטחון וכן עובדי חברת כח-האדם עצמם.
ומה עושים במידה וזכויות העובד מופרות? במקרה כזה ניתן להגיש תלונה למינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה במשרד הכלכלה. רוצים לדעת עוד? היכנסו למדריך המלא לזכויות עובדי קבלן.
* נכתב בשיתוף עמותת ידידות טורונטו