אהלן,
מהיום הראשון של האתר הבנו שככל שיהיו לנו יותר דפים כך יהיה קשה לשמור על העדכניות שלהם. בחלום שלנו גופי ממשלה ייכנסו ישירות לדפים ויעדכנו אותם. אבל בינתיים אנחנו נעזרים בציבור, בעיקר דרך מנגנון של הצעת שינוי (הכפתור הירוק). אנחנו מקבלים כל יום כמה הצעות שינוי, רובן עם ערך אמיתי ומשקיעים בהן לא מעט זמן. מבחינתנו יש עדיפות עליונה לטיפול בהצעות השינוי כולל עדכון של הפונה (אם השאיר כתובת דוא"ל) והבעת תודה. להערכתנו זו אחת הדרכים הכי טובות לשמירת עדכניות האתר. רצ"ב בזה כמהנ דוגמאות מהשבוע האחרון. לא כולן טופלו שכן לעיתים נדרש מחקר מעמיק, והתייעצות עם גופים ממשלתיים רלוונטיים.
דוגמה 1: סיוע במימון מכשירי שמיעה לילדים
הצעת השינוי: במשרד הבריאות אמרו שתדירות השתתפות במימון מכשירי שמיעה לילדים הוארכה מ3 שנים ל-4 שנים.
סטטוס: עודכן ונוספה פסקה שלמה בנושא תדירות ההחלפה
דוגמה 2: דמי הבראה
הצעת השינוי: שלום רב, אני חושב שיש לכם טעות בחישוב בדוגמה של ימי ההבראה עובד שכיר החל לעבוד ביום 01.01.2013, במקום שבו דמי ההבראה משולמים בחודש יולי. מכיוון שביולי 2013 טרם השלים שנה במקום העבודה, יקבל העובד דמי הבראה לראשונה ביולי 2014, כאשר התשלום יכלול הן את דמי ההבראה עבור שנת עבודתו הראשונה והן את דמי ההבראה עבור שנת העבודה השנייה: עבור השנה הראשונה שעבד (2013) הוא יקבל 5 ימי הבראה. עבור השנה השנייה (2014) הוא זכאי ל-6 ימי הבראה. (דמי ההבראה המשולמים בתשלום אחד שנתי, משולמים עבור כל השנה, כלומר על כל 2014). סה"כ יקבל העובד תשלום עבור 11 ימי הבראה: 4,158 ש"ח = 378 ש"ח X 11. לא מוסיפים את הימים בכל שנה כלומר 5+6 אלא בשנה השניה והשלישית מקבלים 6 ימי הבראה מהשנה הרביעית 7 וכך הלאה.
סטטוס: אכן טעינו. טופל כולל שינוי פרטי הדוגמה.
דוגמה 3: קרן השתלמות לעובד עצמאי
הצעת השינוי: שלום, לפי מה שכתבתם, ההכנסה השנתית המירבית עליה ניתן לקבל הטבת מס היא 264,000 ש"ח (נכון ל-2015). לפי החוזר של סמנכ"לית בכירה שומה וביקורת, לגבי שינויים במערך הניכויים לשנת המס 2015 מיום 31/12/2014, ההכנסה הקובעת בסעיף 17(5א) עודכן ל 263,000 ש"ח (ולא 264,000 ש"ח). לכן מוצע לעדכן את הסכום, ואת המשפט הנוגע להפקדה של סכומים העולים על 7% מהתקרה.
סטטוס: טופל כולל הפניה לחוזר העדכני של רשות המיסים.
דוגמה 4: מים וביוב
הצעת השינוי: הפנייה ללינק שגוי חוק הרשויות המקומיות (ביוב), התשכ"ב – 1962
סטטוס: תוקן
דוגמה 5: פיצויי פיטורים לעובד שפוטר
הצעת השינוי: פיצויי פיטורים לעובד שפוטר- מס הכנסה מאפשר לפרוס פיצויים שהתקבלו (הן עובד שפוטר והן שהתפטר) עד 6 שנים אחורה וקדימה. לעיתים הפריסה קדימה כדאית- עובד בגיל פרישה שהכנסותיו העתידיות נמוכות משמעותית, לדוגמא. סעיף 8(ג) 3 לפקודת מס הכנסה.
סטטוס: בחקירה. חייבים להיזהר עם עצות בנושאי מיסוי.
דוגמה 6: חופשה ללא תשלום לאחר חופשת לידה
הצעת השינוי: בפסקה האחרונה רשום: "…בעד התקופה שלאחר החודשיים הראשונים, תחול חובת התשלום על העובדת ועליה להסדיר את התשלום בסניף הביטוח לאומי שבאזור מגוריה". בהתאם לבירור מול ביטוח לאומי, ככל שמדובר באישה נשואה שבעלה מבוטח (ומן הסתם, זהו המצב השכיח של מרבית הנשים המאריכות חופשת לידה) אין צורך בתשלום לביטוח לאומי בתקופת החל"ת. נראה לי כי חשוב לציין זאת.
סטטוס: תשובה שמצאנו בבירור מול ביטוח לאומי
לשמחתנו הרעיון של הערות/תיקוני גולשים עלה הבשיל ומהווה מכשיר משמעותי לשמירת עדכניות האתר. אם אתם נתקלים בטעויות, כולל שגיאות כתיב אז אנא: השקיעו דקה מזמנכם ולחצו על כפתור הצעת השינוי.
בתודה מראש,
אמתי