ב-19 לאפריל, אחרי יותר מחודש של "שגרת קורונה" שהשפיעה על כולנו – פרסמה הממשלה הנחיות חדשות. על פי ההוראות הללו, ההתנהלות במרחב הציבורי עדיין זהירה ומדודה, אבל תתקיים תחת הקלות מסויימות – חלק מבתי העסק שנסגרו יפתחו מחדש, יותר עובדים יורשו להגיע למקום העבודה, והקלות אחרות יונהגו בתחומי גידול הילדים, הספורט, התחבורה וכן הלאה.
משמעות הדבר היא שעובדים רבים שהוצאו לחל"ת – חופשה ללא תשלום – עשויים לחזור בקרוב לעבודה, או שכבר חזרו. עבור אחרים, תקופת החל"ת שהוגדרה מלכתחילה על ידי המעסיק הסתיימה לכאורה וכעת הם תוהים מה יעלה בגורלם.
הנה כמה שאלות נפוצות בתקופה זו – והתשובות עליהן:
1. האם מותר למעסיק שלי להחזיר אותי לעבודה במשרד, או שהעבודה תהיה רק מהבית?
ככלל, המספר המקסימלי של עובדים שרשאים לשהות במקום עבודה כיום הוא 10 עובדים או 30% ממספר העובדים – לפי הגבוה מביניהם. עם זאת, קיימים חריגים – באתרי בנייה אפשר לשהות במספרים גדולים יותר וכן במשרדים ממשלתיים מסויימים וגופים ציבוריים, בכפוף לאישור מנכ"לי הגופים הללו.
מעסיקים אחרים שרוצים להעסיק יותר מ-30% מכלל העובדים שלהם – יכולים לעשות זאת בתנאי שעמדו בתנאים מסויימים המכונים "התו הסגול" הכוללים חבישת מסיכות במקום העבודה, הסדרת מדידת חום העובדים, שמירת מרחק ועוד. כדי לוודא שהתו הסגול נשמר, על המעסיק למנות מבין העובדים "ממונה על ענייני קורונה".
עובדים בני למעלה מ-67 – לא יוכלו לחזור לעבודה במקום עם תו סגול, אלא אם כן שהו במקום העבודה בין כה וכה, בתקופה שבין ה-22 למרץ ועד ה-18 לאפריל, כולה או חלקה.
>> למידע המלא על "התו הסגול" הכנסו לכאן
2. האם צריך להודיע למישהו שהחל"ת הסתיים?
אם העובד נרשם בשירות התעסוק לצורך קבלת דמי אבטלה, אזי עם חזרתו לעבודה עליו להודיע על כך לשירת התעסוקה בטופס הזה וכן באתר המוסד לביטוח לאומי. אם לא תמסר הודעה כזו על ידי המעסיק או העובד, יתכן שהעובד לא יהיה מכוסה בביטוח תאונת עבודה ואם יפגע בתאונת עבודה המעסיק יהיה חשוף לסיכון של תביעת פיצויים מהעובד.
3. נרשמתי לקבל דמי אבטלה, אבל בטרם הכסף נכנס – הבוסית הודיעה לי שאני חוזר לעבודה. האם אקבל משהו?
לעובדים שיצאו לחל"ת של 30 יום קלנדריים לפחות, קיימת זכאות לדמי אבטלה אם הם עונים על שאר תנאי הזכאות. תקופת הזכאות מפסיקה להספר עם חזרתם לעבודה אך אין זה פוגע כמובן בדמי האבטלה המגיעים לעובד עד שהתקופה הסתיימה. עם חזרת לעבודה לפני שהשלמת 30 ימי חל"ת רצופים – לא תהיה זכאי לדמי אבטלה, גם אם נרשמת.
>> למידע נוסף על דמי אבטלה בתקופת הקורונה, הכנסו לכאן
4. המעסיק לא רוצה שאחזור לעבודה כלל. מה עכשיו?
כאשר חופשה ללא תשלום הופכת לפיטורים עדיין יש לנהל את הפיטורים על פי חוק – לקיים שימוע (במסגרת היכולות הנוכחיות) בו הצד שלכם יישמע, ואף לתת לכם הודעה מוקדמת לפיטורים. ניתן לטעון כי בתקופה הנוכחית הודעה מוקדמת אינה מציאותית אבל חשוב לדעת – מי שפוטר ללא הודעה מוקדמת זכאי לתשלום השכר שהיה מקבל לו היה עובד בתקופת ההודעה המוקדמת. כמו כן, יש לשלם לעובד מפוטר שווי ימי חופשה, פדיון דמי הבראה ופיצויי פיטורים.
אם אתם רשומים לקבל דמי אבטלה על היותכם בחל"ת והחל"ת הופך לפיטורים קבועים – יש להודיע על כך לשירות התעסוקה.
5. המעסיק מאריך לי את החל"ת לתקופה נוספת, שלא ברור מתי תסתיים. האם מותר לי להתחיל לחפש עבודה חדשה?
בהחלט. אם תתקבל לעבודה אחרת ותבחר להתפטר מהעבודה הנוכחית, תחשב למפוטר כמו בסעיף הקודם ויגיעו לך שכר מלא על תקופת ההודעה המוקדמת, פיצויי פיטורים ופידיון דמי הבראה ודמי חופשה.
6. ביקשו בחברה בה אני עובדת שאחזור מהחל"ת למשרה בהיקף קטן יותר, מה שיקטין את שכרי. מה אני יכולה לעשות?
הפחתת היקף המשרה או השכר עשויה להחשב להרעה מוחשית בתנאי העבודה. במקרה כזה, אם תתפטרי – תחשבי למפוטרת ויגיעו לך הזכויות מהסעיפים הקודמים- שכר מלא על תקופת ההודעה המוקדמת, פיצויי פיטורים ופידיון דמי הבראה ודמי חופשה.
7. נמאס לי לחכות שהחל"ת יגמר ומצאתי עבודה חדשה. האם עלי להודיע למישהו?
אם נרשמת לצורך קבלת דמי אבטלה, אז עליך להודיע על עבודתך החדשה במוקד שירות הלקוחות של שירות התעסוקה בטופס הזה וכן לעדכן את המוסד לביטוח לאומי, כאן.אם תתחיל לעבוד במשרה מלאה, תפסק זכאותך לדמי אבטלה, אך אם המשרה חלקית – יתכן ועדיין תהיה לך זכאות.
>> יש לכם עוד שאלות? אתן ואתם מוזמנים להכנס ללינקים הבאים:
מדריך לעובד שיצא לחופשה ללא תשלום בתקופת משבר הקורונה
פורטל קורונה 2020 ב"כל זכות"